İlçe Müftümüz

MUSA BİLGİÇ
İzmit  İlçe  Müftüsü

1973 Burdur doğumlu. İlkokulu memleketinde bitirdikten sonra İstanbul Yeşil Cami Kur’an Kursunda Hafızlık ve Arapça eğitimi aldı. Ortaokulu Eyüp İmam Hatip, Liseyi Pendik İmam Hatip Lisesinde bitirdi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde başladığı eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı. 1993 yılında ilk görevine Burdur da başladı.

Sırasıyla Müezzin-Kayyımlık, İmam-Hatiplik ve Kur’an Kursu Öğreticiliği yaptı. 8 yıl süreyle Burdur Ulu Camide İmam-Hatiplik yaptı. 19. Dönem İstanbul Haseki Eğitim Merkezini başarıyla tamamladı. Aynı zamanda Hadis alanında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Ezan konulu Yüksek Lisansını tamamladı. Daha sonra sırasıyla;

Burdur İli Ağlasun İlçe Vaizliği,

Adıyaman İli Gerger İlçe Müftülüğü,

Denizli Akköy İlçe Müftülüğü,

Denizli Pamukkale İlçe Kurucu Müftülüğü,

Denizli İl Müftü Yardımcılığı,

şu anda da Kocaeli İzmit Müftüsü olarak görevini sürdürmektedir.

Evli ve 3 çocuk babası olup, Okuyorum Yayınları tarafından yayınlanmış “Merak Ettiğiniz Sorulara Kur’an’dan Cevaplar” isimli bir çalışması bulunmaktadır.